Παρουσίαση του βιβλίου της συνέλευσης στο Ελευθεριακό Φεστιβάλ Ιωαννίνων.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, στο πλαίσιο του 6ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Ιωαννίνων, και ύστερα από πρόσκληση της τοπικής Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία, θα παρουσιάσουμε το βιβλίο που εκδόθηκε από τη συνέλευσή μας τον Φεβρουάριο που μας πέρασε.

Οι συμπυκνωμένες εξελίξεις των τελευταίων τριών μηνών αναπόφευκτα μετατοπίζουν τη συζήτηση γύρω από το ζήτημα «ενέργεια». Η διαχείριση της συνιστά ιστορικά ένα κατεξοχήν πολιτικό ζήτημα με σημαντικές τεχνικές παραμέτρους. Ο ευρωπαϊκός σχεδιασμός για πράσινη μετάβαση, οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, οι στρόφιγγες του φυσικού αερίου που ανοίγουν και κλείνουν, αποτελούν όψεις μίας ενεργειακής αναδιάρθρωσης σε εξέλιξη. Και επειδή στην καθημερινότητά μας χρειάζονται ίσες δόσεις πραγματικότητας και ουτοπίας, όσο θέτουμε τα ερωτήματα περί αλλαγής του μοντέλου κοινωνικής οργάνωσης, άλλο τόσο η υπεράσπιση των βουνών και των νερών είναι αναγκαία.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 6 μ.μ., θα σας περιμένουμε στο Άλσος των Ιωαννίνων. Σε περίπτωση βροχής οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο ελευθεριακό εργαστήρι Fahrenheit 451 (Τσακάλωφ 20). Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, αλλά και την ιστορία του μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s