Βασίλης Μάγγος, παρών στους αγώνες μας!

O Βασίλης Μάγγος βρέθηκε στις 14 Ιουνίου στο στόχαστρο άγριας καταστολής, υπήρξε θύμα της ανεξέλεγκτης κρατικής βίας που ασκείται στα κινήματα και στις συλλογικές αντιστάσεις. Ο Βασίλης Μάγγος συμμετείχε στη στήριξη των συλληφθέντων της διαδήλωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ/Lafarge, στις 13 Ιουνίου στο Βόλο. Ξυλοκοπήθηκε άγρια στο δημόσιο χώρο, βασανίστηκε εκ νέου στην αστυνομική διεύθυνση Βόλου και αφέθηκε αβοήθητος στο πεζοδρόμιο. Πέρασε τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο, από όπου πήρε εξιτήριο με σπασμένα πλευρά, θλάση στο συκώτι, σοβαρές κακώσεις σε ζωτικά όργανα, τραυματισμένη αξιοπρέπεια κι ένα φορτίο βιωμάτων που προσέβαλε ανεπανόρθωτα την ψυχική του υγεία. Ένα μήνα μετά, μαθαίνουμε το θάνατό του που θα συγκλονίζει τις συνειδήσεις μας, τη συλλογική αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα του αγώνα για την υπεράσπιση του φυσικού κόσμου.

«Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι το παιδί μας πέθανε. Γεγονός αδιάψευστο είναι ότι πριν ένα μήνα ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ άγρια και επικίνδυνα για τη σωματική του υγεία. Η σκηνή του ξυλοδαρμού υπάρχει σε βίντεο που το είδε όλος ο κόσμος. Γεγονός (μη αποδεικνυόμενο ιατροδικαστικά) είναι ότι μετά τον ξυλοδαρμό, αλλά και τους εξευτελισμούς που υπέστη στο κρατητήριο, κατέρρευσε η ψυχική του υγεία, που μοιραία επηρέασε τις αποφάσεις για τη ζωή του. Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας κανένας από την κυβέρνηση, ούτε καν εισαγγελέας από το κράτος, δεν διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τα παραπάνω. Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί. Γεγονός είναι ότι η κοινωνία μας δεν είναι δίκαιη. Γεγονός είναι ότι ο γιος μας, Βασίλειος Μάγγος, με τους αγώνες του προσπαθούσε να την κάνει καλύτερη! Η οικογένεια του Βασίλειου Μάγγου.»

Ο Βασίλης Μάγγος είναι θύμα του πολέμου που έχει ξεσπάσει ενάντια στις συλλογικές αντιστάσεις και καμία ιατροδικαστική παρέμβαση δε θα μπορέσει να τεκμηριώσει πως ο θάνατος του δε σχετίζεται με την άγρια καταστολή που υπέστη από την αστυνομία. Είναι εξάλλου κατανοητό πως ακριβώς ορίζεται το κράτος ως ηθικός αυτουργός. «Από την διαδήλωση έως τον θάνατο του Μπίλι έχει ανοιχτεί μια αέναη δικογραφία για να καλύψει την αστυνομική αυθαιρεσία που αφορά πάνω από 20 άτομα με τακτικές μαφίας, ποινικοποιώντας φιλικές, οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις.» (Συνέλευση Κατά της Καύσης Σκουπιδιών, 16/07/2020). Στις απειλές αυτές ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων του Βόλου ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών είχε ήδη απαντήσει στις 03/07/2020: «Ο Συντονισμός συλλογικοτήτων καταγγέλλει ανοιχτά στον λαό του Βόλου τις αστυνομικές και κρατικές μεθοδεύσεις που συνιστούν απόπειρα διάλυσης της τρίχρονης πάλης του λαού της πόλης για καθαρό αέρα και προχωρεί στη δημιουργία νομικής ομάδας αλληλοβοήθειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μηνύσεις κατά της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας για την αστυνομική βία αλλά και οι μεθοδεύσεις για ποινικές διώξεις προκειμένου να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα του λαού. Απέναντι σε αυτές είμαστε όλοι ένα. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να δικάσει και να ποινικοποιήσει την πάλη μιας ολόκληρης κοινωνίας για τα στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα του καθαρού αέρα και της ελευθερίας απέναντι στη σύγχρονη χούντα των πολυεθνικών.»

Ο αγωνιστής Βασίλης Μάγγος έφυγε νωρίς, θα τον θυμόμαστε και θα μας συντροφεύει στους μελλοντικούς αγώνες. Ένας άνθρωπος που στάθηκε στην απέναντι όχθη του κόσμου που μας επιβάλλεται. Μαζί μας βρέθηκε στο αυτοοργανωμένο camp των Αγράφων το καλοκαίρι του 2019, ενεργός στον αγώνα για την υπεράσπιση των βουνών από την αιολική βιομηχανία. Την Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε ο δημόσιος αποχαιρετισμός του στο Βόλο. Για κάθε Βασίλη, όλες και όλοι στο δρόμο να πνίξουμε την καταστολή και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα βουνά, τα νερά, τον αέρα που αναπνέουμε. Η υπεράσπιση του φυσικού κόσμου είναι η υπεράσπιση της δικής μας ελευθερίας.

«Οι ιδέες μας, όσους κι από μας αν σκοτώσουν, δε θα πεθάνουν ποτέ, θα κατοικούνε πάντα στα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, ενάντια σε κάθε τι που μας πνίγει και δεν μπορούμε ν’ ανασάνουμε, ενάντια στο άδικο, για την ελευθερία όλων μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κι ας μην νικήσουμε ποτέ… Θα πολεμάμε πάντα!!», Βασίλης Μάγγος, 16/6/2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s